rosazye's blog

rosazye
55, Pascani, Rumania

Ganduri pentru Mos Craciun...
Draga Mos Craciun,anul asta nustiu cat am fost de bun si cate fapte bune am adunat:asa ca, nustiu daca pot indraznii sa cer un cadou si pentru mine din desaga ta:dar daca da,sa stii ca nu iti cer cadouri scumpe...caci stiu ca la mine ti s-au terminat banisorii.
Dar nu indraznesc sa iti cer: nici maini, nici picioare,de care am atata nevoie;ci doar o hainuta de fericire matlasata cu un pic de iubire si un grup de oameni mai buni pe langa mine decat cei pe care i-am avut si sa nu mai aiba zambeet de…


Doua femei discutau despre viata lor. Una din ele incepe sa se planga:
- Draga, nu stiu ce sa ma mai fac cu sotul. Tot timpul numai: "Mamei nu i-ar placea asta", "Vai, de-ar vedea mama ce facem", "Mama zice ca nu e bine", "Mama face mai bine asta" si tot asa... Nu mai suport, daca-l mai aud o data cu ma-sa il omor.
- Draga, o sfatuieste cealalta, cred ca trebuie sa fii tu mai feminina, sa te comporti mai provocator, sa-i trezesti simturile si sa-l faci sa uite de maica-sa!
Zis si facut. Seara, tipa isi imbraca…


Pentru inceput dragul meu,dragii mei prin ceea ce am sa va povestesc aici luati aminte:nu vreau sa impresionez pe nimeni,ci sa intelegeti ce drama poarta sufletul meu-si,ca am ceea ce se cheama o confuzie totala asupra sentimentului de iubire;si acum de la despartirea de doi ani,de asa-zisului meu sot care m-a iubit cum nu afacut-o nimeni altul.
Zilele acestea citind blogul dlui Temujin,m-am gandit sa ii dau o replica la blogul dumnealui si,celui mai nobil sentiment care se vrea a ne innobila ca si oameni-,iubirea...in fine va vorbesc despre drama sufletului meu,la rugamintea dlui Temujin,caci altfel nu as mai fi vorbit…


buna,as dori sa va povestesc niste lucruri groaznice prin care am trecut,dar nu am curajul sa o fac, nu am curajul sa vorbesc....imi simt sufletul foarte greu:oare ati avea rabdarea necesara sa-mi auziti poveste tragica prin care am trecut?ma incurajati sa vorbesc sau nu despre aceasta poveste?


Of,dragii mei...Oare v-ati spus vreodata ca internetul iti poate aduce in viata voastra persoane deosebite,persoane ce rar iti este dat sa intalnesti?!...Mie,mi s-a intamplat:ei da,internetul mai poate face si astfel de minuni.Povestea pe care am sa v-o spun acum, s-a petrecut acum 4 ani,la inceput aceasta relatie a fost una de amicitie obisnuita si,nu stateam prea mult sa ma gandesc la ea,si nu o luam in serios,dar mai ales sa ajunga in stadiul in care e acum:cand,fiecare dintre noi aveam vietile noastre si,le urmam cursul.
Dar timpul tacea si mergea inainte,facandu-si planuri cu noi si mai ales pt noi,lasandu-ne sa ne…


Dragii mei,nu ati vrea sa traiti si voi cumplita poveste de dragoste ce am trait-o eu,spun cumplita pentru ca asa a fost din prima clipa pana in ultima clipa:in care a intervenit despartirea mea de asa-zisul om pe care l-am iubit cu toata fiinta mea de pamantean!Si acum cand imi amintesc ma apuca fiorii groazei...de regula iubirea...dragostea,iti da acei fiori euforici care te face sa zbori...sa plutesti in extaz de fericire!Pentru mine aceasta iubire nu numai ca imi da aripi de zbor,dar parca eram legata cu un fel de pietre de moara;care parca ma trageau in jos,cand vedeam ca nu…





Aho, aho!
Mâine anul se-noieşte
Pluguşorul se porneşte
Şi începe-a colinda
Pe la case a ura.

Iarna-i grea, omătu-i mare,
Semne bune anul are,
Semne bune de belşug
Ca şi brazda de sub plug.
Mânaţi măi! Hăăăăi, hăăăăăăi!!!

Aho, aho, Plugurel mititel
Cu roţile de fier,
Pluguşor cu şase boi,
Pluguşor mânat de noi,
Nu ca plugul lui Tărâţă
Tras de zece pui de mâţă,
Unu-i lung şi altu-i scurt
Dă-mi colacul să mă duc.
Roata-n brazdă, măi flăcăi,
Mânaţi măi! Hăăăăi, hăăăăăi!!!

Şi când grâul a fost copt
Treierat şi vânturat
În care l-a încărcat


Doua calugarite la cumparaturi intr-un magazin alimentar. Una dintre ele o intreaba pe cealalta: - Ce-ai zice de niste bere? - N-ar strica, dar mi-ar fi rusine sa cumpar asa ceva. - Nici o problema, rezolv eu. Iau ele o cutie cu 6 beri si se duc la casa. Casierul se uita foarte mirat si calugarita zice: - Asta-i ca sa ne spalam parul. Caiserul, fara sa ezite, se apleaca sub tejghea si pune o punga de covrigei linga bere: - Sa nu va uitati bigudiurile...

Trei ingineri,un japonez,un american si un roman,la o licitatie pentru construirea unui…


← previous 1 2 3 next
Blog
Blogs are being updated every 5 minutes