NEMOJ SAMO COPY/PASTE
38, Beograd, Serbia

Stvarno volim da procitam dobre stvari, bilo da je u pitanju neka knjiga, tekst, kolumna ili blog. Koliko shvatam sustina toga jeste da AUTOR iznese neka svoja razmisljanja i stavove i podeli ih sa ostalima. Naglasavam ovo AUTOR jer vecina ovde napisanih blogova ne da nije napisana od onih koji ih postavljaju nego se cesto zapitam da li ti ljudi uopste razumeju tekst koju su prekopirali!

Vide oni lepo smisljen tekst, pun nekih stranih reci, srceparajuc, pun ljubavi i slicnih stvari pa vele da ga nesebicno podele. Nemojte GOSPODO molim vas!

Svedoci smo da je dosta blogova ovde cenzurisano, sto mislim da nikako ne bi trebalo da se radi. Uostalom ako zelite cenzuru primenite je na ovim COPY/PASTE "blogerima" jer na sta god da se odnosi, autorski tekst je autorski. Ne moras da znas gde je veliko,a gde malo slovo, gde je tacka a gde zarez, ne moras cak ni svim padezima da baratas, vazno je da napises ono sto zaista TI mislis. Nije vazna tema i forma, vazna je poruka. A da bi preneo istu moras da je razumes...

E sad, kopiranje svega i svacega je kod nas popularno godinama unazad. Bilo da su to Nike patike, D&G majce ili Armani odela... To donekle i razumem, dobar kes moze da se uzme uz mala ulaganje, bar je ekonomski racionalno. Ali kopiranjem necijeg teksta nista ne dobijas!!! Neces ti zvucati pametnije, niti ce tvoje misljenje neko vise ceniti, tj ti tvoje misljenje verovatno i nemas kada si prinjudjen da prisvajas tudje.

Budi kreativan koliko ti je priroda to podarila, budi originalan i bices cenjen, ovako tesko...

30 views
 
Comments

There are no comments yet.
Leave your comment, start the discussion!

Blog
Blogs are being updated every 5 minutes