Odebljala koža
53, Dubrovnik, Croatia

Vremenom naucis da se ponasas odvazno, lezerno i samouvereno. Vremenom steknes prednost sazrevanja i dozu sigurnosti. Virtualna stvarnost je ta da tvoji zapisi na telu postaju trajni kod. Naucis da vladas sobom i znas sta treba da kazes i kada treba da sakrijes istinu a govoris veoma ubedljivo. Desi se da nekom najpre oprostis nesto a onda oprostis sebi sto si mu oprostio i odjednom postanes imun i na ono najgore.

Deo tebe, tvoja neznost i osetljivost nestane zauvek a da ti to nisi ni primetio. Kroz sve mene i obrte dugog zivota sami sebi postajemo razliciti od svega oko sebe. Sve sto nam preti, sve sto nas ugrozava u svetu u koji smo baceni postaje otpor. Nase prividno htenje ili osujecuje ili pomaze i odmaze nasim teznjama. Ono sto je bilo zacudjujuce i koje nam se isprva ucinilo beznacajnim na ovaj ili onaj nacin tajanstveno je povuklo konce sudbine. I dogodi se da stvari koje su se cinile neogranicenima dok su bile u nasoj glavi i stvari koje su nam bile kao putokazi, su se stisle i svele na obicnu zivotnu velicinu.

Bore i zadebljala koza na nama izgovaraju odlomke paragrafa procitanih pre mnogo godina. Prestao si da budes bice vatre, bice zemlje, bice vazduha. Postao si najednom priroda i sudbina.

Nevidljiv, nestvaran, necujan...

Bez otiska...osecas se u tudjim tragovima, nazires u tudjim zivotima.

Nasledjujes sposobnost da zivis a da ne budes. To je ustvari radjanje novog i nanovo neizvesnog i nesvesnog. I oblik i smer odredjen je racunanjem vremena. U pocetku ne umete, zato sto osetite da ste rulja koja je zauvek izgubila svoje vreme, koja ne moze da se seti niceg a kamoli da veruje u trenutke zatvaranja jedne stranice vremena.

Nema cak ni imena, ostaje oziljak, ne tako jak ali nam sluzi na cast. Neistrazujes vise, uzimas ono sto zelis, bez otpadaka. Pred sobom vidis neobjasnjiv prizor, blag i osnovni zakon ljudskih pomamnih predgradja. Svoju samocu, svoju tamu, glad od srca, neizvesnost, opasnost, razocarenje. Sva ta proslost...

Mozda bas zato postajes savrseno nepostojan, covek razbijene proslosti koga je na silu oblikovalo drustvo...

21 views
 
Comments
CaneBeograd 10.11.2014

Zanimljivo :)

Blog
Blogs are being updated every 5 minutes