TIVAT 2012 god. 25 MAJ DAN MLADOSTI
72, Tivat, Montenegro

Masovna proslava Dana Mladosti na obali Pine

PDFIspisE-mail

Kozaracko koloMasovna posjetaProslava Dana mladosti koju organizuje tivatska NVO „Generalni konzulat SFRJ“ na čelu sa Markom Perkovićem zadržala je atribut jednog od najmasovnijih okupljanja u Tivtu. Večerašnja manifestacija na obali Pine, što zbog defilea maturanata, što zbog finala turnira u malom fudbalu „Kup Maršala Tita“, što zbog učesnika muzičkog programa okupila je više stotina mladih i starih poštovalaca Titove Jugoslavije iz svih krajeva Boke i Crne Gore. Kozaračko kolo, himna „Hej Sloveni“, pionirska zakletva, eks Yu muzički hitovi, Titovi govori i slike sa video bima na sceni izmamili su brojnim posjetiocima osmjeh na lica, a kulminacija proslave bila je predaja štafete koja je ove godine kako je najavljeno krenula sa Kozare čime je „Generalni konzulat SFRJ“ „obilježio još jednu partizansku epopeju.“Stafeta

Najstarijem pripadniku Jugoslovenske Ratne mornarice, „doživotnom vojnom atašeu Generalnog konzulata SFRJ“, 94-godišnjem Ivanu Vulanoviću štafetu je predao 61-godišnji Slobodan Dušanov Popović, sin predratnog komuniste i španskog borca, građevinski tehničar iz Titograda. Voditelj proslave Ivan Maksimović Popovića je najavio kao„višestrukog udarnika koji je Dan Mladosti slavio u Angoli i Iraku kada je naša radnička klasa izgrađivala nesvrstani svijet i bila najcjenjenija u svijetu“.

Proslava 120. godišnjice rođenja „najvećeg sina naroda i narodnosti“ nastavljena je koncertom tivatske omladine, Nine Petković i benda „Dan poslije“, kao i njihovih gostiju - finalista šou programa TV Crne Gore „Letom do zvijezda“ sa voditeljem Ivanom Maksimovićem, kao i džez orkestar tivatske muzičke škole koje su pratili učenici Resursnog centra za školovanje i rehabilitaciju lica sa poremećajima sluha i govora iz Kotora. Vrhunac proslave Generalni konzulat SFRJ priredio je tačno u 22 časa kada je tivatsko šetalište obasjao vatromet od 120 projektila u čast 120. rođendana Josipa Broza Tita.

Uvertira u proslavu 25. maja na obali Pine bilo je finale turnira u malom fudbalu „Kup Maršala Tita“ koji je ove godine osvojila ekipa „Mladosti – Magnolija“. „Mladost“ je u finalu sa 2:0 pobijedila ekipu „OFK Krivošije“ u konkurenciji 25 ekipa koje su nosile imena bivših jugoslovenskih timova. Uzdahe Tivćana i foto bliceve roditelja prethodno je izmamila promenada tivatskih maturanata koji su prodefilovali obalom Pine.

Proslavi 25.maja u Tivtu prisustvovale su i članice Udruženja žena antifašista Crne Gore iz Nikšića i Cetinja. Za njih je priređeno krstarenje po Boki školskim brodom „Jadran“ i posjeta Stolivu, a onda su se priključili proslavi 25. maja u Tivtu.MaturantiMladost osvojila Kup











1 views
 
Comments

There are no comments yet.
Leave your comment, start the discussion!

Blog
Blogs are being updated every 5 minutes