ZLATNA SREDINA....
57, Srebrenik, Bosnia/Herzegovina

Najbolja je ZLATNA SREDINA......


Ma nemoj?Pristajanje na ZLATNU SREDINU je pristajanje na utapanje u sivilo mase.Da budes dio nicega i da slijedis nekoga.

Otkad se to zlatom nagradjuje osrednjost.To postoji samo u poslovicama gubitnika i beznacajnih.

Budi ili najbolji ili najgori.Samo se nedrzi ZLATNE SREDINE.Jer sredina nista znacajno nikad uradila nije.

Sredina bi i danas dan u pecini sjedila i tupo gledala.Vatru,tocak ili luk i strijelu nije osrednjost otkrila.Nego individualci i radoznali.

Sredina se nikad nizasta nepita.Ona je tu za jednokratnu upotrebu i oni sa zacelja tabele je mogu pokrenuti da sruse sampione.Sampioni onda idu na zacelje a ovi sa dna postaju sampioni.Samo sredina ostaje opet sredina.

Ta lazna uljuljkanost i kao sigurnost sredine zavarava i otupljuje.Sredinu i spada sve osrednje,osrednji posao,osrednja plata,osrednji auto,osrednji stan,osrednji obrok na stolu,osrednja ljubav i mrznja...Sve mlako i pihtijasto.I ZLATNA SREDINA je zadovoljna time,zavide sampionima ali ih vazda tjesi patnja onih sa dna tabele.Njima u sredini je ipak dobro.No i ovi sa dna tabele prije i lakse ce stati na sampionsku stepenicu nego neko iz ZLATNE SREDINE.

Sampioni su borci jer se boje da izgube titulu.Ovi opet sa dna nemaju sta da izgube a dobijaju mnogo.Zato grebu ujedaju,bore se do poslednjeg daha nebirajuci sredstva.Samo sredina je zadovoljna sobom i niti gubi niti dobija.

To sto u obracunu prvih i zadnjih najvise lete glave sredine se opet prihvata sa lete svima pa neka i moje.

Zato tu devizu ZLATNA SREDINA zajedno sa onom VAZNO JE UCESTVOVATI okaci macku o rep i djetetu dok se rodi pricaj da mora uciti skolu,biti vaspitan i pametan,lijepo se ozeniti,naci miran slabo placen al ipak kolko toliko siguran posao,nek dize kredite za stan,auto ili odmor,nek ceka penziju i gundja ako kasni...uz obavezno S ROGATIM SE NETREBA BOSTI.Bar ce sacuvati glavu na ramenima i biti kao i pretci mu dio ZLATNE SREDINE.....Ako mu glavu nezaloze oni iznad ili oni ispod

19 views
 
Comments
aleksandra 07.04.2013

Strava!!!Bravo!

sammac sammac 07.04.2013

hvala.pozdravljena mi budi

budisavcanka 07.04.2013

Komšija odlicno kao i uvek...

sammac sammac 07.04.2013

hvala kono

Blog
Blogs are being updated every 5 minutes