12.11.2018
Vrednosti
32, Beograd, Serbia

Živimo u eri savremenih tehnologija, eri kada se uveliko planira naseljavanje Marsa, kada to više nije naučna fantastika, eri kada se jezik jednog naroda preko noći menja uplivima stranih reči, vremenu kada ne postoji najudaljenija tačka na planeti, vremenu kada jedan minut mnogo brže prolazi nego pre 50 godina. Život u ovom globalnom selu nekima olakšava egzistenciju dok se mnogi marginalizuju i brišu sa karata postojanja, ljudski moral je prvi na udaru, stvari koje se pre samo 15 do 20 godina smatrale sramnim danas postaju sastavni deo naših života, iskrivljena slika postojanja ljudskog roda, pretvaranje nacija u gomilu koja postoji da radi, zadari, kupi, potroši i tako u krug, bez mogućnosti da se ispolji ili doprinese za veće dobro. Osnovne ljudske emocije, saosećajnost, razumevanje, zamenile su neke druge, pohlepa, požuda, stavite prst na čelo, zapitajte sebe kako vam protiču dani, kada ste poslednji put posetili pozorište, izložbu, sajam,pročitali knjigu, a pogledajte kada ste se našli kafiću,splavu,zaglavljeni beskonačno u ekran vašeg telefona... Moje nije da kritikujem, moje nije da osuđujem, moje je da iskoristim ovu slobodu i kažem šta ja mislim, kažem kako ja to sve vidim, pritisnem ono dugme na kraju mog pisanja dodaj i dozvolim ostalima da moje mišljenje zaintrigira njihovo, sve ostalo je individualna volja čoveka. Vi koji imate godina da se sećate i "onog" vremena 20 i kusur godina unazad zastanite, pogledajte šta je moderno doba uradilo sa vama, sa vašom decom, u šta rastu ti novi naraštaji, šta žele, šta su im ciljevi... doktori, vojna lica, inžinjeri, majstori, ili pak navijači, problemi, starlete, pevačice... vi ste odgovorni za ono što vaša deca postaju, vi ste direktno odgovorni, i tako je uvek bilo i uvek će biti, vi ste ti koji ih usmeravate ili vam je lakše da ih usmerava ovo društvo koje smo postalo, društvo sa iskrivljenom moralnom percepcijom... znam, lakše vam je da postnete moderne mame i tate, sa nalozima na svim mrežama i budete tako kul, dok vaša deca nemaju priliku da postanu ljudi, smo produkt vremena u kom se oblikuju u neku vrstu ličnosti... uradite sada nešto, dok je to još moguće, posle neće biti poravnog.

108 views
 
Comments
MicojkaDKvin 12.11.2018

Postali smo zivi lesevi. Zivimo, a izgubili smo pojam o tome. Nema puteva, putokaza. Ovo je jedno novo doba jednog novog veka, u modernom svetu na planeti leseva. No, to je trend danasnjice.

MicojkaDKvin 13.11.2018

Sharkic, nema vajde od mene...ja sam ti 'ladna i na + 40. Ako cemo iskreno, mogu samo da te o'ladim. 'Vataj ti nesto u komsiluku dok jos nije kasno.

bivsi muzicar 13.11.2018

@Micojka, apropo ove recenice "Vataj ti nesto u komsiluku dok jos nije kasno"...stara Srpska izreka kaze: "Ne s*ri nikad oko kuce, jer kad tad ces ugaziti u g*vno" :D *PARDON*

bivsi muzicar 13.11.2018

A sto se bloga tice, bravo...ne bih tu nista dodavao *YES* *THUMBS UP*

Blog
Blogs are being updated every 5 minutes