08.07.2017
OPROST
61, Sombor, Serbia

Oprostaj se ne uci , oprostiti se moze samo na visokom nivou svesti kroz osecaj bezuslovne ljubavi.Oprostaj je ustvari ZABORAV a za to je potrebna ogromna snaga.Mnogi ljudi se zavaravaju ubedjenjem da oprost donosi dusevni mir ali obrnuto je . Danasnji covek nije u stanju da oprosti jer ustvari ocekuje da to neko drugi za njega uradi kao sto uostalom ocekuje i da mu drugi osmisle zivot i rese sve probleme ne prihvatajuci niti jedan izazov.To je proces u kome se iskljucuju sve misli u kome osecaj trajno brise izvesne kodove naseg uma.Onaj koji je oprostio o tome ne prica , on jednostavno visenema secanje na tu stvar , to vise ne postoji.Moglo bi se reci da oprostanjem ustvari hranimo svoju sopstvenu dusu ali to je spontan proces samo kod onih koji dusu osecaju . Gore je ziveti u laznom UBEDJENJU da si oprostio nego ne oprostiti.Danas je OPROST postao IN , pomodarstvo kojim se vecina rukovodi , zaludjena raznim tehnikama . Oprost dolazi iznutra a ne od spolja i zato lazno oprastanje u coveku izaziva jos vecu patnju , zato oprez sa OPRASTANJEM ! Kada jednom oprostis vise te nista ne moze povrediti a to znaci da si se uzdigao na visi nivo svesnosti . Pravi oprost se desava samo jednom u zivotu , samo jednom dusa oprasta za razliku od povrsnog UMA koji oprasta milion puta ali to nije oprost vec ZABLUDA koja izaziva samo rast naseg EGA koji nas jos vise plasi tako sto nas dovodi u iscekivanje sledece situacije kada cemo ponovo morati da oprastamo.Tako da ko stalno OPRASTA ustvari nije nikada OPROSTIO:)!


40 views
 
Comments
sanjalica52 10.07.2017

zvoncicazvonce (51)- Kada oprostite vi oslobadjate tu drugu osobu i ona prestaje biti vase iskusenje , oslobadjate i svoju i njenu dusu tj. zajedno duhovno rastete.To je ono kada kazu ,, pojavi se bozija ruka '' a svi smo mi to manje vise nasim srodnim dusama tokom svog duhovnog sazrevanja.Svako ko nam je cinio lose kroz zivot nije to cinio svojom voljom kao sto i mi cesto drugim ljudima nanosimo patnju samo sto nas nas ego uvek ubedi da smo mi eto dobri i covekoljubci.Onaj kojemu je istinski oprosteno ce se uvek i istinski POKAJATI ... To su potpuno prirodne stvari , ili svejedno moze se reci i BOZIJA VOLJA .

sladjan 69 16.09.2018

samo bog moze da oprosti!!! oprost se zasluzuje *SORRY*

biksi.po 29.04.2018

Oprašta se nekome ko iskaže kajanje, a kajanje je u stanju samo da iskaže onaj ko je učinio nešto, dok je po meni gore ono nečinjenje, kao prosto okretanje glave od nečega, nepružanje ruke davljeniku... Svaki učinilac, počinilac nečega zna šta je uradio, i iskreniji je jer svoj krst nosi u sebi, dok onaj koji prosto uvek okreće glavu i tako pere sopstvenu savest, su mnogo gori. *THUMBS UP*

aleksandra 08.07.2017

*OK* *ROSE*

Blog
Blogs are being updated every 5 minutes