Tumedad varjud (239)
37, Kuressaare, Estonia

Head lugemist.

Eelmises osas:
"Ma armastan sind, Risto," pomises tüdruk äkki, surudes oma külmast veidi karedad huuled sõnade tõestuseks mu suule. Tundsin ta pisarmärga põske enda näo vastas, kriipides valusa ahastusega mu südant.
Korrapealt oli kõik tähtsusetu. Iga välgusähvatus, mida ma vaevu Mauno poolt adusin, iga külmavärin, iga siiani öeldud sõna kõik see tundus tühisena tundetulva kõrval, mis mind nüüd tabas.


Mu kahetsus andis indu ja kirge juurde sellele niigi leegitsevale tundele, mis nüüd toitu leides hiiglasliku lõkkena põlema lõi.
Külmavärinad muutusid kuumalainetuseks, igatsus muutus ihaks, vajadus armastuseks, puudutus kireks, mis mind seestpoolt kuumutas ja seda tüdrukut vajama pani. Tundmused, mida ma varem maitsta olin saanud, kasvasid ühes suudlusega. Kehad olid nii lähestikku, et me tundusime üks, kuid ometi tahtsin ma teda veel lähemale.
Ta karedad huuled pehmusid peagi, andudes algul leebetele, siis juba kirest näljastele suudlustele, mis ta huuli rüüstasid ja üha uusi armuavaldusi noolisid.
Ta käed muutusid mu tagikaeluses soojaks, küttes mind veel enam üles.
"Risto, luba mulle, et sa hoiad mind ka edaspidi McKenziedest eemale," kuulsin ta sosinat kui hingeõhk mu kõrva kõditas. Mu südamelöögid ja hingamine kurdistasid mind niivõrd, et ma pidin tema palve esmalt lahti raalima ja siis pingutama oma kainet mõistust, et üks korralikult tore vastus hämarusse sosistada.
"Ainult sel juhul kui sa enam blondiin ei kavatse olla," pomisesin nina ta mütsi alt väljapugenud juustesse surudes. Puuviljalõhn, see taevalikult hea aroom, mis mind hullutas, võrgutas, meelitas. Lannu firmakas.
"Olin liiga ilus su jaoks või?" kõlas õrritus pimedusest. Muigasin selle küsimuse peale, teades, et asi ei olnud juuksevärvis, Lannu pirtsutamistes, Maunos või teab veel milles. Asi oli meis kahes. Me olime koos ja see luges. See luges kuradima palju.
"Pigem liiga kättesaamatu," naersin varjamatult, surudes veel ühe armastava suudluse ta huulile.
"Jätan meelde, mister Kruusmets," mõmises Lannu mu suudlusele vastates.
Ülevoolav joovastus täitis kogu mu maailma. Täitis selle üleni, jätmata ruumi mineviku tumedatele varjudele või lolluste kahetsemisele.
Kõik see tundus jahmatavalt ebareaalsena. Suudlused surnuaias, mida pildistas tema väikevend. Kui keegi oleks mulle öelnud, et kõik asjaolud just nii kokku saavad, oleksin ma seda hullumeelsuseks pidanud.
Tol hetkel tundus kõik just nii, nagu pidi olema ja ma teadsin, et nii ta ka jääb. Oli vaid üks takistus, mis tuli veel ületada. McKenzie.

Põllumees väidaks, et elu on üks suur kuradima põld, millest me end läbi veame. Kord satuvad meile ette kivid ja kännud,  siis jälle muredam mullapind.
Linnamees väidaks, et elu on kiirtee, millel lisaks teistega arvestamisel tuleb arvestada ka sitaks muutuvate teeolude, halva nähtavuse või kiirusepiirangutega.
Ükskõik kuidas need asjad siis ka ei ole, valikud on mõlemal juhul meie teha. Meie valime oma tee ja vastavalt sellele ka vastutusekoorma. Mõni ütleb, et see on saatus, mina ütlen, et see on lihtsalt olek, mis viib sind järgmisse hetke.
Meid kõiki jäävad kummitama minevike varjud, sest uued valikud ei kustuta vanu arme. Aeg ainult parandab haavu. Mida kaugemale me kriisikoldest rühime, seda vähem teeb mälestus haiget. See kehtib ka armastuse kohta.
Kõik see sai mulle selgeks hetkel, mil astusin rahvastikuregistri osakonna uste vahelt välja tänavale ja põrkasin kokku Reinoga. Ta ilme oli rohkem üllatunud, kui vihane, kuid riskida vestlust alustada ma ei julgenud. Õnneks tegi tema seda minu eest, näidates, et ta motiivid minu suhtes on märgatavalt muutunud.
"Stanka, kuidas on siis ka?" päris ta mulle juba varasemast tuttaval kombel. Ta oli kaine, täiesti kaine ja see tundus võõras. Reino ei olnud minu silme all kordagi veel lauskaine olnud. Mitte üht korda ja nüüd tundus, et ta ise pole sellest ka just vaimustuses. Vestlus ei sujunud hästi ja ta kohmakas olek ei korvanud seda karvavõrdki.
"No mis seal ikka olla saab."


 

400 views
 
Comments
cry- 10.01.2009

hasti hea ;)

Kaie Kaie 14.01.2009

Tänud sullegi.. :)

Blog
Blogs are being updated every 5 minutes