Palju inimestest järgib tänapäeval neid sõnu?
48, Rägavere, Estonia



Kuula nüüd uuesti mu sõnu ja hoia need oma mälus nagu hindamatut aaret. Kõigepealt austa vajalikul määral jumalaid, seejärel austa kuningat. Kuninga ja jumala võim on võrdsed. Siis austa ka kasvatajat,võrdselt oma vanematega, sest paremaid pole sul kusagilt võtta. Vanemad on sulle looduse poolt antud. Kasvataja aga armastab sind oma vabast tahtest. Selle eest pead sa talle olema kahekordselt tänulik. Sinu igapäevane toit olgu hea ja küllaldane, et jätkuks jõudu ja tervist ka järgmise päeva tööde ja tegemiste tarvis. Kui sa oled kuninga õukonnas, siis kuula kõik, mida seal räägitakse, kuid unusta ära, mis sa seal kuulsid, ära räägi sellest kellelegi ja vaiki sellest nagu haud, muidu lähed sa ise enneaegu hauda.
Naisega ole hea, nii, et tal ei tekiks tahtmist ka teist meest proovida. Naissugu on kergemeelne. Meelitustega võib hoida neid vigadest! Kui kellegil veab, siis ära ole talle kade vaid rõõmusta koos temaga. Nii saad ka sina teise õnnest osa. Kadetseja on alati kannataja pool. Hoolitse orjade eest, jaga ka neile midagi oma varast, ärgu olgu nad sulle üksnes sõnakuulelikud, vaid nad austagu sind nagu oma heategijat. Valitse ennast! Ära häbene õppida ka vanemaks saades. Parem hilja, kui mitte kunagi. Ela vastavalt võimalustele, aga kui sul ka täna midagi üle jääb, siis jäta see homseks. Parem on midagi kasvõi vaenlastele jätta, kui ise sõpradelt mangumas käia. Kellega pead lävima, nende suhtes ole leplik ja viisakas. Parem saada targaks kui rikkaks! Rikkusest võib ilma jääda, aga mõistus ei kao kuhugi.
Õnnepäevil, ära pea kunagi halba meeles, vaid suhtu nendesse kes sulle halba on teinud, kenasti. Ja nad kahetsevad, kui näevad, millist inimest nad on solvanud. Kui sul on võimalik teha head, siis ära viivita seda tehes. Tegutse ja pea meeles, et saatus on heitlik. Kui tunned ära laimaja ja lobiseja, olgu ta kasvõi su oma vend, siis aja ta kohe minema. Kui sul on palju raha, siis ära rõõmusta, kui vähe, siis ära muretse!“ Nii rääkis Aisopos ja lahkus oma kasupojast.



Kui sa järele mõtled: Palju inimestest järgib tänapäeval neid sõnu?

87 views
 
Comments
paikesepisar 23.01.2012

Midagi head ja värskendavat siinses keskkonnas! (Y)

Kindlasti üks parimaid väljendusi: "Õnnepäevil, ära pea kunagi halba meeles, vaid suhtu nendesse, kes sulle halba on teinud, kenasti!"

Naerata ja Sulle naeratatakse vastu!

Ning, mis raudselt on ja jääb:- kõik algab meist endist!
Millised on meie mõtted, selline on meie elu!

veera vaht. 21.01.2012

Muutes ennast, muudame maailma...

Blog
Blogs are being updated every 5 minutes