Зошто мажите ги одбегнуваат убавите жени?!
44, Skopje, Macedonia


Зошто мажите ги одбегнуваат убавите жени?!

Што е поубаво: да имаш убава жена или грозна? Веројатно ова прашање си го поставил секој маж, а ние жените често среќаваме такви парови каде мажот да речеме би можел да избере нешто подобро, но…Темата го привлече вниманието на нашиот тим и решивме да откриеме што ги тера мажите да ги одбегнуваат убавите жени и да ја изберат нејзината спротивност.Факт е дека мажите се загледуваат по фаталните и провокативни убавици, но често дома ги чека некоја „обична“ незаприметлива женичка. Ако и на вас не ви е јасно и се чудите зошто ја избрал неа, еве ги и одговорите:

Се чувствува доминантен – кога си заедно со некој поубав од тебе, почнуваш да се прашуваш дали воопшто го заслужуваш. Се плашиш дека секој момент може да те остави, а ваквите мисли се смрт за машката самодоверба. Ете зошто некои мажи избираат да бидат поубавиот дел од парот и да бидат третирани како богови.

Подобар секс – ако сте слушнале дека грозните жени се подобри во сексот, треба и да поверувате на тоа. Жена која знае дека нема некои посебни физички дарби, таа се обидува да компензира со други квалитети. Тие ги исполнуваат сите желби на мажот и нивната цел е тој да биде максимално задоволен. Кај неа не пости „не“ на тема секс.

Другите мажи не се опасност – кога до себе имаш убава жена, немаш доверба и на пријателите. Секогаш има извесна доза сомнеж, дека некој флертува со твојата прекрасна жена. Но сега веќе можеш да бидеш мирен, грозната жена не привлекува погледи и ќе си биде само твоја.

Ќе заборавиш што е тоа љубомора – мажите се познати по својата љубомора, а некои од нив едноставно не издржуваат и ги доведува буквално до лудило. Но кога до себе имаат жена само со „внатрешна убавина“ , немаат веќе таков проблем – бидејќи опаковката на неговата сакана не е примамлива за другите мажи.

Таа е мултифункционална – сети се за нејзните секс способности и помножи ги со сите сфери во животот. Грозната жена ја компензира својата непривлечност и тоа не само во креветот.

Убавите жени најчесто се капризни, тие се свесни за својата убавина и очекуваат мажите да ги исполнуваат сите нивни желби, возможни и невозможни. Не секој маж може да си го дозволи она што од него го бара убавата жена. Таа знае дека во секој момент може да најде друг па затоа и не се оптоварува многу со врската. Од неа не можеш да очекуваш да трча по тебе и да ги задоволува сите твои желби, бидејќи лесно може да те смени со друг ако нешто тргне наопаку. Заобиколена е со толку многу внимание, па затоа таа верува дека мажите треба да и служат, а не таа на нив. (П.С. Ова не е наше мислење, ова се одговорите на мажи кои беа анкетирани по повод денешната тема! )

Се надеваме дека сега веќе ви е јасно зошто мажите ги одбегнуваат убавите жени…и кога ќе сретнете повторно ваков пар не чудете се зошто е тоа така, сека веќе знаете дека има добра причина или поточно причини:)

871 views
 
Comments
bf2www 26.05.2014

Dali nekoj pomislil deka mazhite ne gi odbegnuvaat ubavite zheni, tuku ubavite zheni odbegnuvaat se sho ne e sovrsheno? :)
A dali zhenite gi odbegnuvaat ubavite mazhi? ;)
Lugjeto stapuvaat vo brak so partner sho im odgovara vo sho poveke karakteristiki - sfakjanja, inteligencija, seks, empatija... Ubavinata e samo za gordost dodeka shetaat zaedno i za uzhivanje dodesa sedi od sprotivnata strana na vechera.
Se slozhuvam deka rabotite ne se tolku dnostavni da se stavat vo ramka.

DjoleMk 27.10.2012

Има вистина во горните констатации.

rambo7 01.11.2012

If you ever get married, my son, do not make an idol of your wife. The more you worship her, the more she will want to be worshipped ... My son, this also I will tell you : Women should never be watched too closely. If you try to watch them, you will merely show your jealousy and become so jealous of your wife that she will leave you and run away. You yourself will to be to blame for this.

SVETLANAP SVETLANAP 28.11.2012

You yourself will to be to blame for this. *YES*

TopVU 07.07.2013

Zjivotot e preshirok za da go stavish vo ramka. Sekako vo gorenavedenite konstatacii ima dosta vistina no taa ne zastanuva tuka. Denes neshtata se menuvaat taka da ako vashata sopruga ne e atraktivna ne zna4i i deka nema da ve izneveri, sekako i obratno ako e atraktivna moze da bide i verna. Sekako atraktivnata Zjena ke ima mnogu dodvoruva4i i toa e faktor rizik no toa e zjivoto sekoj ima pravo da odbere sto ke go snajde :)

Blog
Blogs are being updated every 5 minutes