Masina de facut paine
74, Giurgiu, Rumania

Vazand ca prietena noastra Margareta nu ne_a mai incantat cu nici o reteta culinara,m-am gandit sa postez o poza cu ce am realizat cu o masina de facut paine.Am primit cadou de sarbatori o masina de facut paine si din curiozitate am vrut sa vad cum ies cozonacii la ea.Stiti doamnelor ca ,cozonacii sunt foarte pretentiosi la framantat cat si migalosi,iti ia aproape o zi intreaga ca sa faci 4 cozonaci.Atunci am cautat o reteta pentru cozonaci care se fac la masina de facut paine,ca la aceasta masina trebuiesc anumite cantitati pentru 1kg si 1,5ookg,cantitatea totala de ingrediente.La masina mea imii ies 2 cozonaci. si uite asa am pornit la treaba.Iata ce a iesit din aceasta masina:

Dupa acesti cozonaci am facut o paine numita paine Floarea Soarelui,o paine delicioasa si foarte gusttoasa si foarte aspectoasa.Am gasit o reteta de paine am folosit urmatoarele ingrdiente:
8oo g faina,250 ml lapte,125 ml ulei 2 oua,2 plicuri drojdie uscata de 7 g ,2 lingurite zahar,2 lingurite sare.Pentru uns intre foi 100 ml unt topit,iar la sfarsit pt.uns 1 galbenus,3o ml lapte si seminte de mac,susan.Este un procedeu mai complicat si pot acum sa va descriu totul pentru ca nu am fotografiat fiecare etapa in parte,dar va arat ce a iesit.Iata cum a iesit o paine floarea soarelui.



Va doresc o noapte exceptionala si un weekend frumos pe pofta fiecaruia.

44 views
 
Comments
claudine 11.02.2013

HAI LASA-MA CU BUNATATILE TALE! IMI VINE SA MOR DE POFTA!:)))) SA FII SANATOASA SI SA FACI CAT MAI MULTE BUNATATI!

steliana steliana 11.02.2013

Multumesc frumos,sa ai o saptamana minunata. *HI* *ROSE* ;-)

margarelas 09.02.2013

Arata super painea Floarea Soarelui si cred ca este si extraordinara la gust.Sa stapanesti bucuroasa masina de paine...este ceva intr-adevar util intr-o gospodarie.

steliana steliana 09.02.2013

Multumesc sa stii ca e gustoasa.Weekend placut. *HI* *ROSE* *ROSE* *ROSE*

margareta 09.02.2013

as mai pune cate cava, dar sincer pe aci nu prea sunt apreciate blogurile... totusi am sa ma strofoc pentru acei 4-5 prieteni...desi lista e lunga:P faina pita:)

steliana steliana 09.02.2013

Da sa stii ca e si gustoasa si arata si bine. *HI* *ROSE* *ROSE* *ROSE*

magic-poet 08.02.2013

Astfel de masini, fac paine pe vertical (dreptunghiulara).
Sincer sa fiu...nu am vazut niciodata o masina care sa faca paine gen floarea soarelui.
Poate ca masinile romanesti, sunt mai speciale si foarte
spatioase. pot sa faca probabil si paine scluptata in forma
de floare.
ha ! ha ! ha ! :D
Nu am idee, draga prietena ! =-O :-$
Interesant, foarte interesant ! *THUMBS UP* *KISSED* *ROSE*

steliana steliana 08.02.2013

Masina numai framanta si dospeste,iar eu am fac_o in felul acela si am copt_o in aragaz,dar face si paine si o coace,la fel si cozonacii sunt impletiti de mine si copti in aragaz,dar face si paine si o coace si iese dreptunghiulara. *HI* :D *YES*

Blog
Blogs are being updated every 5 minutes